Zapraszamy lokalnych producentów żywności do zgłaszania swoich produktów do projektu (mogą to być zarówno pojedyncze nieprzetworzone produkty – warzywa, owoce, żywiec,  jak i przetworzone – np. dżemy, nalewki, sery).

W ramach projektu lokalni producenci będą mogli bezpłatnie uczestniczyć w krajowych targach spożywczych, m.in. w Poznaniu, wziąć udział w szkoleniach z technologii żywności prowadzonych przez specjalistów z Uniwersytetu Przyrodniczego.

Robert Makłowicz - autorytet kulinarny - przygotuje przepisy na pyszne potrawy ze zgłoszonych do projektu produktów, które będą serwowane w lokalnych restauracjach, dlatego do projektu zapraszamy również lokalnych restauratorów.

Wszystkich zainteresowanych udziałem w projekcie, prosimy o zgłaszanie się do biura:
LGD Fundacji Kłodzka Wstega Sudetów
tel. 74 8148 159, e-mail: biuro@kws.org.pl
www.dolnoslaskie-samaki.pl

 ogloszenie dolnoslaskie smaki.jpeg